Nieuwe stap

Ik heb besloten om mij niet kandidaat te stellen voor de volgende verkiezingen van de Tweede Kamer. Na zo’n tien jaar is het voor mij tijd om iets nieuws te gaan doen.

Als Kamerlid voor de PvdA heb ik mij in het afgelopen decennium ingezet om mensen centraal te stellen. Om niet in systemen te denken, maar juist vanuit de belangen van mensen. Vooral mensen die van nature niet de sterkste positie hebben. Dat is altijd mijn de rode draad geweest.

Ik ben trots en dankbaar dat de PvdA mij de gelegenheid heeft gegeven om in de landelijke politiek mijn bijdrage te leven. Ik denk bijvoorbeeld graag terug aan de initiatiefnota voor betere hulp en begeleiding van kinderen met ouders in de GGZ, verslavingszorg en detentie. Aan de vele gesprekken, werkbezoeken en debatten om alcoholmisbruik door jeugd tegen te gaan, met als sluitstuk onze initiatiefwet om de leeftijdsgrens te verhogen naar 18 jaar. En aan heel veel andere gesprekken en debatten en vooral aan de stappen die we in de afgelopen jaren hebben kunnen zetten om bij te dragen aan een sociaal Nederland.

Graag wil ik de mensen bedanken met wie ik in de afgelopen jaren heb samengewerkt, maar zeker ook degenen die met mij het debat zijn aangegaan.

Tot de verkiezingen blijf ik me in de Tweede Kamer inspannen om patiënten, cliënten en bewoners een sterkere stem te geven, zodat zij de zorg krijgen die bij hen past. Ik zie uit naar de discussie over de begroting voor het volgend jaar.

De “zorg innovatie tour” die ik deze zomer heb gemaakt heeft me gesterkt in de gedachte dat de gezondheidszorg toe is aan niet alleen technische maar vooral ook sociale innovatie waarbij de vragen van mensen centraal staan. Langer leven in gezondheid met eigen regie.

En we behandelen dit jaar nog mijn initiatiefnota “Lobby in Daglicht”, om iedereen een eerlijke kans te geven om politiek en overheid te beïnvloeden.

Ook na de verkiezingen wil ik de rode draad, het perspectief van mensen, behouden. Met deze ambitie en met veel nieuwsgierigheid kijk ik uit naar de – nu nog onbekende- uitdagingen die op mijn pad gaan komen.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s